Sandor is sinds mei onderdeel van het team bij Novon als meewerkend voorman. Na een carrière als marketingmanager in de mediasector, besloot hij het roer om te gooien en iets praktischers te gaan doen. “Ik wilde met mijn handen werken,” vertelt hij. En zo kwam hij in de schoonmaakbranche terecht. “Al snel werd ik voorman, en nu ben ik hier bij Novon helemaal op mijn plek.”

Wat Sandor uniek maakt, is zijn liefde voor schrijven. Naast zijn werk is hij namelijk fervent schrijver van korte verhalen en columns. “Ik schrijf vooral voor mezelf, maar ooit zou ik graag een bundel uitbrengen,” zegt hij enthousiast. Zijn verhalen gaan vaak over alledaagse dingen, maar hij hoopt dat iedereen zich erin kan herkennen. “Ik ben gek op taal en probeer herkenbare situaties neer te zetten, net als Martin Bril dat deed,” legt hij uit.

Bij Novon voelt Sandor zich helemaal thuis. “De sfeer is goed, de communicatie open en de samenwerking verloopt soepel,” vertelt hij. Wat hem vooral aanspreekt, is de persoonlijke benadering en het contact met zowel collega’s als leidinggevenden. “Het sparren met collega’s en het gevoel dat iedereen betrokken is, maakt het werk voor mij extra fijn.”

Als voorman begeleidt Sandor het team en zorgt hij ervoor dat iedereen weet wat er moet gebeuren. Tijdens de vakantieperiode coördineert hij de werkzaamheden op het terrein, van schoonmaak tot glasbewassing en allerlei andere taken. “Elke dag is anders, en dat houdt het werk interessant. Bovendien is het mooi om te zien dat medewerkers trots zijn op het resultaat van hun werk, dat geeft me echt voldoening,” vertelt Sandor met een glimlach.

Hoewel hij nog maar drieënhalve maand bij Novon werkt, heeft Sandor al veel mooie momenten meegemaakt. “Als ik zie dat medewerkers trots zijn op een schone kantine of een glimmend restaurant, dan is dat voor mij de kers op de taart. Het is niet alleen fijn om te horen dat mensen tevreden zijn, maar ook om het te zien,” legt hij uit. “Dat zijn de kleine momenten die mijn werk bij Novon zo waardevol maken.”